kuuvaamataidon lukiodiplomi kurssilla oli yhtenä aiheena suunnitella unelmien koti, silloin en asiasta innosutunut vaan tein muusta aiheesta. Nyt kun minulla ei ole enää ollut koulua eikä ole kesätyöt vielä alkanut keksein eräänä päivänä väsätä talon, isän lautavarastosta vain värkit ja jonkinmoinen hökkeli kasaan..
    Kun äitini näki hökötyksen hän sanoi että sinun olisi kannattanut tehdä siitä oikein hyvä ja kunnollinen niin hyvä että omat lapsesi voisi joskus sillä leikkiä. Heti seuraavana päivänä selailin netistä ihanitse.comia ja kuinka ollakkaan innostuin aivan valtavasti nukkekoti ideasta, olen aina rakastanut tehdä kaikkea käsilläni ja tässä saisi käyttää sekä puutyö osaamista että tekstiili ja muu näpertely taitojaan..
    Aikani selailtua löysin aiheen missä kerrottiin että suuressa käsityölehdessä 11-12/2003 on ollut Pikku Rauhala niminen nukkekoti rakennus ohjeineen. Soitin pappalleni joka on hyvin taitava käsistään että attaako hän minua sähköissä ja muissa ongelmissa, mistä pappa olisikaan iloisempi kuin siitä että lapsenlapsi pyytää apuaan ja siitä alkoi suunnittelu.
    Hain kirjastosta lehden missä kyseinen talo oli, mutta kuinka ollakkaan lehdestä oli joku napannut kaavat, piirtelin sitten aikani kaavoja pienen kuvan avulla mikä lehdessä oli ja huomasin etten ollut turhaan käynyt matikan kursseilla sillä onnistuin jopa laskemaan sivuja joiden pituudet puuttuivat, pääty pala kuitenkin osoittautui niin vaikeaksi etten saanut sitä mitenkään oikein.
    Nyt olen juuri lähdössä naapuri kaupungin (Ulvilan) kirjastoon hakemaan lehtä että saan taloni seinät pystyyn. puu tavarat suurimmaksi osaksi hankein eilen. laitan tänne vielä myöhemmin kaikki kulut mitkä projektin myötä tulee..